Menu overgewicht | afvallen
ondergewicht | aankomen
Klik hier voor onze maatregelen in verband met Covid-19.

Tip van de week

Dagelijks berichtje van de gewichtsconsulent.

1950e berichtje
17 januari 2021

Inmiddels weet je wel dat volkoren producten gezonder zijn. Maar weet je ook waarom? Een graankorrel bestaat uit een meelkern en een kiem met daar omheen een vliesje, de zemel. Door de hele korrel te vermalen krijg je meel met alle vezels, vitaminen en voedingsstoffen er nog in. Die vind je dus (bijna) niet in wit of gewoon bruin brood. Of in witte pasta of rijst.

Je gewichtsconsulente,
Thérèse

Tip van de week


 
Afvallen en stoppen met roken.

Sigaret

Laat uw goede voornemens niet in rook opgaan.

Lees verder...

Tip van de week van uw gewichtsconsulent

Woensdag 13 januari 2021

Sigaret

Afvallen en stoppen met roken.

Laat uw goede voornemens niet in rook opgaan.

Het is weer januari, de maand van de goede voornemens. Afvallen staat dit jaar weer op 1 van de top 10 van goede voornemens. Maar ook stoppen met roken staat hoog in deze top 10. Heeft u ook één van deze voornemens of misschien wel beide? Uiteraard zijn dit beide zeer goede voornemens en beide helpen mee aan een betere gezondheid.
Toch is het niet verstandig om tegelijkertijd streng te gaan lijnen en te stoppen met roken. Beide vragen namelijk veel van uw doorzettingsvermogen en uw humeur. De kans is groot dat u niet één van de twee opgeeft, maar zelfs beide. U kunt natuurlijk wel als u gaat stoppen met roken alvast gezonder gaan eten.


Als men rookt versnelt de stofwisseling en worden er dus meer calorieën verbrand. Na het stoppen met roken wordt de stofwisseling weer normaal en dus trager dan tijdens het roken. Er worden dus minder calorieën verbrand en dus kan men aan gaan komen in gewicht. Het is dus verstandig wat minder en gezonder te eten om minder calorieën binnen te krijgen. En om meer te gaan bewegen om meer calorieën te verbranden. Zo zult u niet aankomen. Door dagelijks minimaal een half uur extra te bewegen verbrandt u weer meer en heeft u minder behoefte aan een sigaret.


Helaas wordt het stoppen met roken vaak gecompenseerd met extra snoepen. Het gevaar van aankomen is er dan wel. Hoe ouder u bent, hoe groter dit gevaar omdat de stofwisseling dan toch al trager is dan bij jongeren. Probeer de trek te stillen met gezonde vetarme tussendoortjes.


Als u stopt met roken gaat het lichaam direct beginnen met zichzelf herstellen. Een roker gebruikt meer vitamine A, C en E om de gifstoffen aan te vallen. Na het stoppen wil het lichaam dit aanvullen en is het dus verstandig om hier extra van te nemen in de vorm van gezonde voeding en eventueel een voedingssupplement. Drink ook voldoende water om de vrijgekomen afvalstoffen af te kunnen voeren. Ook uw reuk- en smaakorganen gaan weer beter functioneren. Hierdoor smaakt uw eten beter.


Na het stoppen met roken kunt u een reinigingskuur proberen. Zo kunt u zoveel mogelijk gifstoffen verwijderen uit het lichaam.
Dit is een hele goede start om daarna te gaan afvallen.
Gestopt met roken, gereinigd, gezonder eten en meer bewegen. Beter en gezonder kunt u het nieuwe jaar niet beginnen!Weegschaal De tip van vorige week.
Het is weer januari! De tijd van het lijnen!

Tip van vorige week

Woensdag 6 januari 2021

Weegschaal

Het is weer januari!

De tijd van het lijnen!

Na de heerlijke feestdagen is het weer tijd om in balans te komen. Bent u ondanks de tips toch aangekomen in december? Doet u er dan zo snel mogelijk iets aan. Hoe langer u wacht hoe lastiger het wordt.

Om af te kunnen vallen is het natuurlijk nodig om gezonder te eten en meer te bewegen. Dat weten we allemaal. Om dit goede voornemen vol te houden heeft u er eigenlijk nog een paar nodig. Zorg voor voldoende slaap, ontspanning, buitenlucht en regelmaat. Kortom leef gezond. Zo voelt u zich lekkerder en houdt u het lijnen makkelijker vol.

Misschien is er een gezinslid die mee wil sporten of lijnen. Dan heeft u een stok achter de deur.

Zorg ervoor dat al het ongezonde eten dat over is van de feestdagen de deur uit is. Koop vanaf nu geen ongezonde verleidingen meer, maar alleen nog gezonde voeding en niet meer dan dat u nodig heeft. Het is daarom belangrijk van te voren te plannen wat u gaat eten en hoeveel. Ga naar de supermarkt met een lijstje en nooit met een lege maag.

Bent u moe geworden van de feestdagen? Dit kan komen doordat u wat later naar bed bent gegaan, maar ook doordat u wellicht meer suiker heeft gegeten en minder volkoren producten. U zult merken dat u zich snel beter gaat voelen als u vanaf nu weer gezond gaat eten en leven. Ook extra bewegen helpt daar aan mee. Misschien bent u ook veel binnen geweest tijdens de feestdagen. Ga daarom lekker naar buiten de frisse lucht in en maak een gezonde lange wandeling!

Ga niet te fanatiek van start. Als u zo min mogelijk gaat eten zult u het niet lang volhouden. Plus vertraagt dit de stofwisseling en gaat het afvallen steeds moeizamer en begint het jojoën.

Neem contact op met De Blije Weegschaal voor een verantwoord afslankprogramma met persoonlijke begeleiding. Zo heeft u hulp op het moment dat u het anders op zou geven.
We kunnen dan een afspraak inplannen op een datum vanaf het moment dat het RIVM de maatregelen versoepeld.Oliebollen & Champagne De tip van twee weken geleden.
Oud en nieuw. Tips voor een slanke jaarwisseling.

Tip van twee weken geleden

Woensdag 30 december 2020

Oliebollen & Champagne

Oud en nieuw.

Tips voor een slanke jaarwisseling.

Als u de tip van vorige week heeft gelezen dan waren de kerstinkopen vast geen probleem. Daarom deze week alvast wat tips om met oud en nieuw ook verantwoord bezig te zijn. Gebruik de dagen tussen kerst en oud en nieuw goed om weer in balans te komen, beweeg wat meer en eet gezond. Dan is de schade van de feestdagen nog aardig te beperken. En kunt u op oudejaarsavond weer wat lekkers nemen.


Hier volgen nog een aantal tips voor oud en nieuw.
 • Krijgt u gasten of gaat u op visite? Probeer af te spreken voor na het eten. U kunt dan thuis een lichte maaltijd nemen. Bijvoorbeeld een salade met gerookte kip of gestoomde vis. Dat scheelt veel calorieën.

 • Gaat u toch wat uitgebreider dineren? Kiest u dan voor gourmetten met magere vleessoorten en veel groenten. Rode sausen i.p.v. witte en zo weinig mogelijk stokbrood. Ook chinees fonduen met bouillon is een goede keus. Maar gewoon fonduen en kaasfondue is erg vet.

 • Sla overdag geen maaltijden over. Dan stort u zich 's avonds misschien te veel op de hapjes.

 • Begin gelijk op 1 januari met uw goede voornemen. En sla dan dus de hapjes af tijdens het Nieuwjaar wensen.

 • Geef overgebleven oliebollen en hapjes weg of gooi ze weg.

 • Ga op 1 januari lekker wandelen of sporten.

 • Ook 1 oliebol en 1 glas champagne maakt al oudejaarsavond. Helaas nemen we er al gauw wat meer. Daarom heb ik nog een lijstje gemaakt met calorieën van oudejaars lekkers met de bijhorende calorieën. Misschien bedenkt u zich dan voor u een tweede bol in uw mond stopt.

               
 • Appelbeignet (appelschijf in korstdeeg)
 • 130 kcal.
 • Appelflap (stukjes appel met krenten, rozijnen, kaneel en suiker in bladerdeeg met een suikerlaag)
 • 330 kcal.
 • Berlinerbol (bol gevuld met room)
 • 310 kcal.
 • Kwarkbollen (oliebol op basis van kwark)
 • 165 kcal.
 • Oliebol (gewone oliebol met of zonder krenten)
 • 180 kcal.
 • 70 kcal.
Wij wensen u een gezond 2021

Volgende week is er weer een nieuwe tip van de week.

Schijf van vijf | Voedingscentrum.nl

Nieuws en info


Reactie BGN op mysteryshoppers onderzoek Gezondgids.

BGN

PERSBERICHT: Woerden, 8 februari 2018.

Lees verder...

Aanmelden


Wilt u wekelijks de Tip van de week in uw mailbox ontvangen en op de hoogte blijven van acties en nieuwtjes over afvallen?

Vul dan uw naam en e-mail adres in.

Uw naamUw e-mail adres


Herhaal uw adres
lijf lijf Als gediplomeerde gewichtsconsulent in Purmerend help ik u bij

afvallen

, ondergewicht, overgewicht,

gewichtsbeheersing

, gezonde en verantwoorde voeding zonder streng te lijnen of een streng dieet te volgen. Verder geef ik u vele afslank tips
lijf en tips voor als u wilt aankomen.